www.xabia.org
Veure els esdeveniments de Esta setmana15 dies
Categoria

X Riurau Film Festival

27/08/2021 al 11/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Marina Alta

Comença un nou certamen de curtmetratges de la Marina Alta, omplint de cineastes, actors i càmeres durant aquests dies la nostra comarca. A Xàbia, tindrà lloc la conferència "Eines del llenguatge audivisual" el 9 de setembre en el Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco i, el 10 i 11 de setembre, es projectaran els curtmetratges en el Riurau d'Arnauda (Xàbia). Per a acudir al festival, atés el protocol Covid19, serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Altres

Tern: Sèries. Obra de Filiberto Siscar Sendra

06/08/2021 al 05/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco

Segons l'Acadèmia Valenciana de la llengua Tern es defineix com “un conjunt de tres coses d’una mateixa espècie”. Com en considere una “espècie d’artista plàstic” vaig trobar aquest terme perfecte per a definir aquesta exposició, en presentar tres propostes artístiques, on dialoguen conceptes, materials i tècniques entre si en la Sala Soler Blasco del Museu Arqueològic i Etnogràfic de Xàbia. Un dels nexes comuns entre aquestes sèries, és la reflexió sobre l’acte creatiu en si, entés com una tasca que s’inicia amb un concepte o una idea que es plasma mitjançant un procés de prova i error amb els materials i acaba amb una reflexió de l'objecte creat on s’analitzen els resultats obtinguts per a intentar marcar els posteriors passos a seguir. És una cerca contínua, frustrant i gratificant on no cal perdre mai el fil inicial, ni embolicar-lo en un cabdell d'idees pròpies o alienes per a continuar i portar a bon terme la creació plàstica. Aquesta idea inicial pot mutar en el camí i evolucionar, però sempre s'ha de trobar unes pautes que es puguen definir, acotar i repetir en posteriors obres per a formar una sèrie on es plasma la idea inicial i el seu desenvolupament. En aquesta lluita desigual entres les idees, les possibilitats econòmiques per dur-les a terme, les circumstàncies vitals, els coneixements artístics i tècnics, els materials i suports, l'espai on es creen, el lloc on s’exposen, la pandèmia global i l'ego personal sempre present, es troba Tern, amb les sèries que es desenvolupen en aquesta exposició: Schwindel, Ego i Tricromies, despullades de tota simbologia i representació, però carregades de color, gestualitat i emoció i que marquen el meu procés creatiu actual.

Exposicions gratis

Estar aquí. Exposició de Nicolas Blin

06/08/2021 al 11/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Ca Lambert

"Trobar al públic de Xabia és per a mi una aposta important, a la vista de la programació proposada per la ciutat. No pretenc mostrar una sèrie de treballs reunits per a l'ocasió, sinó proposar al visitant que se submergisca d'una forma més intima en les meues obres, molt lligades entre si i que mantenen entre elles un fil narratiu, per la qual cosa donen lloc a conjunts temàtics …Ca Lambert ofereix la possibilitat de mostrar 3 temes instal·lats respectivament en tres nivells de l'edifici: en la planta baixa: Ser ací (una cerca) en el soterrani : el Tercer relat (un destí) i en el primer pis: Abisme (un vertigen)."

Exposicions

Helga Grollo - "El revés de la trama"

13/08/2021 al 14/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Isabel Bilbao Galeria

L'artista ha pres com a referència per a la seua investigació el valor japonés del Kintsugi, que recomana la conservació i recuperació d'allò que va tindre una funció important un dia, però que una vegada trencat no ha de perdre's. Utilitzant vells sacs d'arpillera, teles de lli, jute o cotó, ha generat grans superfícies tèxtils cosides o adherides parcial o completament.Tenyides o pintades, intervingudes amb lletres o remarcant les zones trencades i desgastades, desitgen transmetre estats anímics i un recorregut de sensacions variables.

Exposicions

Art SET Cable

23/07/2021 al 12/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Casa del Cable

Exposició col.lectiva amb obra dels artistes plàstics Juan Antonio Caravaca, Jaume Monfort, Fuensanta Niñerola, Toni Marí Sart, Tomás Sivera Vallés, Natalia Ribes Hankins i Francesc Marzal.

Exposicions

Sorolla a Xàbia (Visita general)

03/09/2021, 17/09/2021

Hora inicio: 18:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Descobreix les pintures, notes de color, dibuixos, impressions o vivències que Joaquín Sorolla va tindre en la població i en la costa de Xàbia a través d'aquestes visites culturals. La visita del dia 3 de setembre serà a les 18.30h. Reserves i més informació, David Gutiérrez, Tel.: 646 87 50 14 (whatsapp) www.sorollajavea.wordpress.com

Rutes i excursions 10€

Musical MUSILOCOS

03/09/2021

Hora inicio: 20:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Pistes esportives (junt al Palau d'esports - davant del Quarter de la Guardia Civil)

Musical MUSILOCOS per a tots els xiquets i xiquetes en el Recinte Fester. Inscripcions a l'entrada fins a completar l'aforament.

Activitats Infantils Gratis

Concert de la Banda Jove del Centre Artístic Musical de Xàbia.

04/09/2021

Hora inicio: 20:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Pistes esportives (junt al Palau d'esports - davant del Quarter de la Guardia Civil)

L'aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia. Es podrà realitzar enviant un missatge de Whatsapp al telèfon 679 851 734 o un correu electrònic a reservafestesloreto@gmail.com indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona podrà realitzar la reserva d'un màxim de 4 places fins al dia abans de cada esdeveniment a les 14h. També es podrà fer presencialment, en el Casal de la Comissió de Festes (carrer Severo Ochoa s/n), els dies 30 i 31 d'agost en horari de 19h a 21h. El preu de l'entrada suposa una col·laboració simbòlica de cara a la celebració del 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. L'adquisició es realitzarà a la porta del Recinte Fester (en la pista esportiva anexa al CEIP Port de Xàbia).

Música Precio 3€

Sorolla in Xàbia (general visit) - en anglés

04/09/2021, 18/09/2021

Hora inicio: 10:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Ruta en anglés. Descobreix les pintures, notes de color, dibuixos, impressions o vivències que Joaquín Sorolla vaig tindre en la població i en la costa de Xàbia a través d'aquestes visites culturals. Reserves i més informació, David Gutiérrez, tel.: 646875014 (whatsapp) www.sorollajavea.wordpress.com

Rutes i excursions 10€

Sorolla i els escenaris de la pansa

04/09/2021, 18/09/2021

Hora inicio: 18:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Conoce las visitas de Sorolla a Xàbia a través de David Gutiérrez, que nos acerca a sus pinturas, los paisajes que le inspiraron, la luz, el mar, las tradiciones y su gente. La visita del día 4 serà a les 18.30h. Inscripción previa necesaria al telf. 646875014  

Rutes i excursions 10€

Sorolla a la Grava, la mar i el Muntanyar

05/09/2021, 19/09/2021

Hora inicio: 18:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Descobreix les pintures, notes de color, dibuixos, impressions o vivències que Joaquín Sorolla vaig tindre en la població i en la costa de Xàbia a través d'aquestes visites culturals. La visita del dia 5 de setembre serà a les 18.30h. Reserves i més informació, David Gutiérrez, tel.: 646875014 (whatsapp) www.sorollajavea.wordpress.com

Rutes i excursions 10€

NIT D'HUMOR

05/09/2021

Hora inicio: 21:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Pistes esportives (junt al Palau d'esports - davant del Quarter de la Guardia Civil)

El grup de teatre de la Comissió de Festes Mare de Déu de Loreto, TOT RIST, representarà el divertit sainet (en valencià) 'La Barraqueta del Nano' de Paco Barchino, que va ser estrenat originalment a València en 1921.L'aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia. Es podrà realitzar enviant un whatsapp al 679 851 734 o un correu electrònic a reservafestesloreto@gmail.com indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona podrà realitzar la reserva d'un màxim de 4 places fins al dia abans de cada esdeveniment a les 14h. També es podrà fer presencialment, en el Casal de la Comissió de Festes (carrer Severo Ochoa s/n), els dies 30 i 31 d'agost en horari de 19h a 21h. El preu de l'entrada suposa una col·laboració simbòlica de cara a la celebració del 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. L'adquisició es realitzarà a la porta del Recinte Fester ((en la pista esportiva anexa al CEIP Port de Xàbia).

Teatre Precio 3€

Musical "Dando la nota"

07/09/2021

Hora inicio: 22:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Pistes esportives (junt al Palau d'esports - davant del Quarter de la Guardia Civil)

Aquesta comèdia narra la inusual experiència de Didi, una jove molt peculiar que busca fer realitat el seu somni de convertir-se en una gran estrela. L'aforament és limitat i es requereix inscripció prèvia. Es podrà realitzar enviant un whatsapp al 679 851 734 o un correu electrònic a reservafestesloreto@gmail.com indicant el nom, cognoms i telèfon de contacte. Cada persona podrà realitzar la reserva d'un màxim de 4 places fins al dia abans de cada esdeveniment a les 14h. També es podrà fer presencialment, en el Casal de la Comissió de Festes (carrer Severo Ochoa s/n), els dies 30 i 31 d'agost en horari de 19h a 21h. El preu de l'entrada suposa una col·laboració simbòlica de cara a la celebració del 125 aniversari de les festes en honor a la Mare de Déu de Loreto. L'adquisició es realitzarà a la porta del Recinte Fester ((en la pista esportiva anexa al CEIP Port de Xàbia).

Música Precio 3€

"Disorder & Resist"

08/09/2021 al 27/09/2021

Hora inicio: 19:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Recoleto Creative

Exposició de l'artista VIANI. Inauguració dimecres 8 de setembre a partir de les 19.30 on es podrà conéixer de primera mà a l'artista i la seua obra. Per a poder gaudir d'ella s'ha de fer reserva prèvia a través del següent enllaç: https://es.recoleto.com/event-details/viani El xef Alberto Ferruz, guardonat amb dues estreles Michelin del Restaurant BonAmb, prepararà "L'art efímer de la gastronomia", el pròxim 27 de Setembre a les 20.00, en el marc de l'exposició de l'artista resident VIANI. Més informació de l'esdeveniment i reserves de plaça en: https://es.recoleto.com/event-details/alberto-ferruz-the-ephemeral-art-of-gastronomy-2

Exposicions

Sorolla al Port i el Tangó

10/09/2021, 24/09/2021

Hora inicio: 18:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Coneix les visites de Sorolla a Xàbia a través de David Gutiérrez, que ens acosta a les seues pintures, els paisatges que el van inspirar, la llum, la mar, les tradicions i la seua gent. La visita del dia 10 de setembre serà a les 18.30h. Inscripció prèvia necessària al tel. 646875014

Rutes i excursions 10€

Curtmetratges - Riurau Film Festival

10/09/2021

Hora inicio: 21:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Riurau d'Arnauda

Projecció dels següents curts: MEDI AMBIENT I LA MAR Beyond the glacier - David Rodríguez Muñiz. FICCIÓ Closer - Gerrit Magnus Beduhn. Distancias - Susan Béjar. Bugada - Ibon Hernando. Nunca te dejé sola - Mireia Noguera. Vernos - Martin Donozo. The red pearl queen - M.A. Romero Yepes. ESCOLA DE CINEMA RIURAU XÀBIA Menuda vida - Pep Font. Parados - Jose Alberto Tur. Quatre setmanes al paradís - Manu Font. Per a acudir al festival, atés el protocol Covid19 , serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Cines Gratis

Curtmetratges - Riurau Film Festival

11/09/2021

Hora inicio: 21:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Riurau d'Arnauda

Projecció dels següents curts:FICCIÓ CULTURES D'ORIENT PRÒXIM Slaughter - Ako Zandkarimi y Saman Hosseinpuor. Teslimat - Dogus Özokutan, Yalla - Carlo D'Ursi. Psycho - Mostafa Davtalab. Lliurament de premis als curtmetratges guardonats en la X Riurau Film Festival 2021. Projecció de trailers i teasers. Entrega de Bancalets i Diplomes. Per a acudir al festival, atés el protocol Covid19, serà imprescindible la reserva d'entrades, gratuïtes, per internet a través de la pàgina www.riuraufilmfestival.com

Cines Gratuït

Les cases de Sorolla

11/09/2021, 26/09/2021

Hora inicio: 18:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Descobreix els llocs on es va allotjar Joaquín Sorolla en les seues diverses estades a Xàbia i les obres que va pintar des d'elles. Coneixes el tràgic succés que va patir en 1905?. La visita del dia 10 de setembre serà a les 18.30h. Recorregut amb David Gutiérrez. Reserva prèvia, tel.: 646 87 50 14

Rutes i excursions 10€

La vila de Xàbia en temps de Sorolla

12/09/2021

Hora inicio: 18:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Pl. Convent

Coneix les visites de Sorolla a Xàbia a través de David Gutiérrez, que ens acosta a les seues pintures, els paisatges que li van inspirar, la llum, les tradicions i la seua gent. Inscripció prèvia necessària al tel. 646875014

Rutes i excursions 10€

Festival Ojos Rojos: "On the Road in México" de Bernard Plossu

17/09/2021 al 17/10/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco

Exposició de fotografies de Bernard Plossu, fotògraf francés amb gran vincle amb Mèxic i Espanya. La part més important del seu treball està constituïda per reportatges de viatges. En l'exposició que presentem el pais triat és Mèxic

Exposicions gratis

Festival Ojos Rojos: "Panta Rei" de Lucía Morate

17/09/2021 al 17/10/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Ca Lambert

Fotografies realitzades sobre el cos humà, un paisatge en contínua transformació. Imatges del físic, la pell i el carnal, combinades amb escenes de la naturalesa on al seu torn també flueix el canvi.

Exposicions

Festival Ojos Rojos: "Archipiélagos" de Ire Lenes

17/09/2021 al 17/10/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Ca Lambert

Aquest treball conta la història del barri Naujoji Vilnia, situat a l'est de Vilnius, és un oasi de convivència, allí ètnies russes, lituanes, bielorusses o poloneses conviuen en harmonía, hi ha un col·legi rus, esglésies ortodoxes, productes en cirílic i parelles mixtes. A priori sembla un model d'integració però quant més s'aprofundeix en ell més gueto sembla.

Exposicions

Festival Ojos Rojos: "La apestosa" de José Luis Cuevas

17/09/2021 al 17/10/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Ca Lambert

Les imatges de "la Apestosa", realitzades entre 2002 i 2004, conformen un assaig fotogràfic que documenta l'atmosfera d'una cerveseria situada en el centre de la Ciutat de Mèxic. Impregnada de suor, orines, alcohol i sexe, La Apestosa, hui extinta, es distingia per ser un lloc fosc i pudent, on homes i dones ballaven, bevien, es trontollaven i s'entregaven instintivament els uns als altres, en un brusc intercanvi de soledats.

Exposicions

Bogant als peus del Cap

18/09/2021

Hora inicio: 09:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Av. del Mediterráneo

La Reserva dels Fons Marins del Cap de Sant Antoni presenta una biodiversitat molt interessant que, en moltes ocasions, només pot descobrir-se des de la mar. El Centre d'Interpretació, junt amb la  col·laboració d'un grup d'empreses de turisme actiu de la zona organitza una visita guiada en caiac a la Cala del Pope i la microreserva de flora de l'Illot de la Mona. Distància: 3.5 KM Més informació i inscripcions en: Xabia activa (+34) 639 26 23 23 / 96579 45 62.

Rutes i excursions 35€

Grup de Danses Portitxol: VIII EDICIÓN TRADIDANSES

18/09/2021 al 19/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Riurau d'Arnauda

El Grup de danses Portitxol  Xàbia, organitza la huitena edició del TRADIDANSES. Jornades basades en la tradició musical, la investigació i transmissió oral del patrimoni cultural, les danses i la música d’arrel. Tradidanses ofereix concerts, ponències i cursos d’aprenentatge i perfeccionament de danses, música i instruments autòctons.

Oci Precio Gratuït

Colla Brials concert

19/09/2021

Hora inicio: 19:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Riurau d'Arnauda

Actuació dins del VIII Tradidanses. Rondalla d'Aldaia, l'Horta. És imprescindible registrar-se prèviament com a mesura de seguretat pel Covid-19, cridant al tel. 96 5794344 o al mòbil 636 656 642 de dilluns a dijous en horari de 8 a 14h i els divendres de 8 a 12h.

Música Gratuït

Festival Ojos Rojos: "Correspondència amb Mediterrànea" de Xavier Mollà

24/09/2021 al 17/10/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Casa del Cable

"Correspondència amb Mediterrània" és el resultat de més de vint-i-cinc anys de fotografiar el Mediterrani, la gran plaça del nostre territori. Es va presentar en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, *MuVIM.

Exposicions

Festival Ojos Rojos: "Correspondencia con el mediterráneo" de Xavier Mollà

24/09/2021

Hora inicio: 17:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Biblioteca de Duanes

El seu autor, Xavier Mollá, ens explicarà més sobre aquest extens treball resultat de més de vint-i-cinc anys de fotografiar el Mediterrani. Accés lliure fins a completar aforament

Conferència Precio Gratuït

CAP DE SETMANA ACTIVE XTREME XABIA

24/09/2021 al 25/09/2021

Hora inicio: Sense especificar - Hora fin: Sense especificar

Zona: Portal del Clot

Cap de setmana Active Xtreme amb tres zones: SkatePark, Skateplaza i Miniramp a la plaça del Portal del Clot. Competicions i exhibicions de skate, bmx i scooter Divendres de 17 a 21 hores Dissabte de 10 a 14 horas y de 17 a 21 hores  

Oci gratis

Teatre: "La cigüeña dijo sí"

25/09/2021

Hora inicio: 19:30 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Casa de Cultura

El Grup de Teatre del Colegio Oficial de Médicos de Valencia,  representarà esta comèdia de Carlos Llopis. Director: Carlos Barra. Intèrprets: Bernardo Alegre, Amparo EScartí, Fernando Mulas, María Navarro y Amparo Villalba. La recaptació es donarà integrament a l'Asociación Autismo  Xàbia És imprescindible registrar-se prèviament per assistir, com a mesura de seguretat pel Covid-19, telefonant al 96 5794344 o enviant un correu electrònic a reservacultura@ajxabia.org de dilluns a dijous en horari de 8 a 14h i els divendres de 8 a 12h.

Teatre Precio 5,00€

Sorolla a la caleta del port

26/09/2021

Hora inicio: 18:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Llotja del peix

Descobreix de la mà de David Gutiérrez les pintures que Joaquín Sorolla va pintar entorn de l'antiga Caleta del Port de Xàbia, algunes d'elles de les més famoses i conegudes del pintor. Reserva prèvia al telf.: 646 87 50 14

Rutes i excursions 10€

Presentació del llibre "El mag de Montrose"

01/10/2021

Hora inicio: 20:00 - Hora fin: Sense especificar

Zona: Casa de Cultura

Autor: Josep Vicent Miralles Piles. E l jove Donald Brecc viu en l’avorrida aldea de pescadors de Montrose, Escocia. La seua rutina transcorre entre el corral de casa i l’escola, fins que es veu obligat a deixar-ho tot per a anar a viure al solitari far de Scurdie Ness amb el seu oncle, el misteriós Templeton Swan... És imprescindible registrar-se prèviament per assistir com a mesura de seguretat pel Covid-19, telefonant al 96 5794344 o enviant un correu electrònic a reservacultura@ajxabia.org de dilluns a dijous en horari de 8 a 14h i els divendres de 8 a 12h.

Presentació Precio Gratuït

Atrás Adelante
x