www.xabia.org
abr

15

2024

Festes en honor a Jesús Natzaré 2023

Del 24 d'abril al 11 de maig Xàbia es submergeix en les festes de Jesús Natzaré.

Encara que Sant Sebastià és el patró de Xàbia, són les Festes en honor a Jesús Natzaré les de major arrelament popular i per les quals els xabiencs mostren major devoció.

La imatge del Natzaré roman custodiada en l'ermita del Calvari fins al tercer diumenge de Quaresma, en el qual a través d'una processó, és baixada fins a l'Església de Sant Bertomeu. En ella, és venerat fins al 3 de Maig, data en què de nou en processó, és retornat al Calvari. Una vegada allí s'ofereix un espectacular castell de focs artificials. En aquests dies de festa són tradicionals els bous al carrer, teatres i monòlegs, cercaviles, etc.

El dia 1 de Maig, és tradicional recórrer els carrers del Centre Històric per a observar les colorides Creus de Maig, fetes amb flors pels veïns i que després són premiades segons la seua elaboració, originalitat i bellesa.

Programa Nazareno 2024

Altres Notícies

may

26

2021

Posidònia és Xàbia

Amb l'objectiu de cuidar i protegir aquesta espècie única del Mediterrani, i que desenvolupa un dels ecosistemes més productius del planeta, el Departament de Turisme de Xàbia ha editat un doc...

x