www.xabia.org
ene

19

2021

INFORMACIÓ COVID-19

A continuació presentem informació d'interés per a ajudar al sector turístic durant la pandèmia del coronavirus.

Informació pràctica turistes que viatgen a Espanya

Indicacions generals si viatges amb avió

Informació coronavirus Comunitat Valenciana

Normativa sobre la situació de pandèmia pel SARS-CoV-2

Dades estadístiques COVID-19 Comunitat Valenciana

NOTÍCIES D' ACTUALITAT

DECRET 5/2021, de 12 de febrer, del president de la Generalitat, pel qual s'actualitzen les mesures de limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats i de limitació de la mobilitat.

RESOLUCIÓ de 12 de febrer de 2021, de pròrroga de la Resolució de 29 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es prorroguen diverses resolucions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, i es modifiquen i addicionen altres mesures excepcionals.

Ampliació mesures a la Comunitat Valenciana fins a l'1 de març 2021

ORDRE 1/2021, de 15 de febrer, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, d’aprovació de les bases reguladores i convocatòria d’ajudes al sector del taxi de la Comunitat Valenciana per la Covid-19

DECRET 21/2021, de 5 de febrer, del Consell, d’aprovacióde les bases reguladores i de concessió directa d’ajudes aprofessionals del sector turístic i empreses turístiques perla Covid-19.

DECRET 17/2021, de 29 de gener, del Consell, d’aprovació de les bases reguladores i concessió directa d’ajudes a empreses i persones treballadores autònomes dels sectors de l’hostaleria, tant allotjament com restauració, agències de viatge, activitats artístiques, recreatives i d’oci, per la Covid-19.

RESOLUCIÓ de 29 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es prorroguen diverses resolucions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, i es modifiquen i addicionen altres mesures excepcionals

Actualització mesures de la Generalitat Valenciana des del 25 de gener 2021

DECRET 2/2021, de 24 de gener, del president de la Generalitat, pel qual es limita la permanència de grups de persones en espais públics i privats, es prorroga la mesura de restricció de l’entrada i l’eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana i es limita, durant els caps de setmana i els dies festius, l’entrada i l’eixida dels municipis i grups de municipis amb població superior a 50.000 habitants.

Actualització mesures de la Generalitat en vigor des del 21 de gener de 2021

RESOLUCIÓ de 19 de gener de 2021, de la consellera deSanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixenmesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de laComunitat Valenciana a conseqüència de l’agreujamentde la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

RESOLUCIÓ de 5 de gener de 2021, de la consellera deSanitat Universal i Salut Pública, per la s’acorda mesures addicionals en els municipis de Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja, Jérica, Alcoi, Castalla, Polop, Llíria,Ayora, Utiel, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Canals, Benigànim, Xàtiva, Moixent, Ontinyent, Cheste,Sinarcas, Anna, Quatretonda, Bonrepòs i Mirambell, i delconjunt de municipis d’Alfafar, Benetusser, Massanassa,Sedaví i Llocnou de la Corona, durant un període de 14 dies naturals comptats a partir del dia 7 de gener de 2021,com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 que viuen en l’actualitat aqueixes localitats.

RESOLUCIÓ de 5 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’estableixen mesures preventives excepcionals i es modifiquen mesures contingudes en la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

DECRET 1/2021, de 5 de gener, del president de la Generalitat,pel qual es modifica l’horari nocturn de limitació de la llibertat de circulació de les persones, es prorrogala mesura de restricció de l’entrada i l’eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana, i es declara elconfinament perimetral de diversos municipis.

 

Ordre PCM/1237/2020, de 22 de desembre, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministres de 22 de desembre de 2020, pel qual s'estableixen mesures excepcionals per a limitar la propagació i el contagi pel COVID-19, mitjançant la limitació dels vols directes i vaixells de passatge entre Regne Unit i els aeroports i ports espanyols.

Actualització Mesures  COVID-19

DECRET 19/2020, de 5 de desembre, del president de la Generalitat, pel qual es prorroga la mesura de restricció d'entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana i s'adopten nuevas mesures (Nadal).

Resolució d'11 de novembre de 2020, de la Direcció General de Salut Pública, relativa als controls sanitaris a realitzar en els punts d'entrada d'Espanya.

DECRET 16/2020, de 5 de novembre, del president de la Generalitat, pel qual es prorroga la mesura de restricció d’entrada i eixida de persones del territori de la Comunitat Valenciana

CORRECCIÓ d’errors de la Resolució de 6 de novembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda mesures addicionals extraordinàries en la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2020/9426]

RESOLUCIÓ de 6 de novembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda mesures addicionals extraordinàries en la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2020/9360]

DECRET 15/2020, de 30 d’octubre, del president de la Generalitat, pel qual s’adopten mesures temporals i excepcionals a la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i a l’empara de la declaració de l’estat d’alarma. [2020/9091]

DECRET 14/2020, de 25 d'octubre, del president de la Generalitat, de mesures en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i de la declaració de l'estat d'alarma activat pel Govern de la Nació [2020/8862]

Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per a contindre la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2.

BOE - 10 de juny: Reial decret llei, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

BOE - 6 de junio: Orden SND/507/2020 por la que se modifican diversas órdenes con el fin de flexibilizar determinadas restricciones de ámbito nacional y establecer las unidades territoriales que progresan a las fases 2 y 3 del Plan para la transición hacia una nueva normalidad.

BOE - 23 de mayo: Orden SND/440/2020 por la que se modifican diversas órdenes para una mejor gestión de la crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19 en aplicación del Plan para la transición hacia una nueva normalidad.

Xàbia aprova un pla de reactivació davant la crisi per la Covid 19 que movilitza ajudes per un total de 6 milions d'euros.

Guies per a la reducció del contagi pel coronavirus en el sector turístic.

PLA DE TRANSICIÓ CAP A LA NOVA NORMALITAT. FASE 2

BOE - FASE I: Orden SND/399/2020, de 9 de mayo, para la flexibilización de determinadas restricciones de ámbito nacional, establecidas tras la declaración del estado de alarma en aplicación de la fase 1 del Plan para la transición hacia una nueva normalidad.

PLA DE TRANSICIÓ CAP A LA NOVA NORMALITAT

Turisme Comunitat Valenciana: informació institucional.

Magazine Turisme Comunitat Valencianarevista per al turisme de la Comunitat Valenciana.

Hosteltur: notícies de turisme per a professionals. Actualitat sobre hotels, economia, agències de viatges, aerolínies i empreses de turisme.

AprendeDeTurismo: plataforma especialitzada en el sector turístic.

Segittur: Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques.

 

GUIES PER A LA REDUCCIÓ DEL CONTAGI PEL CORONAVIRUS SARS-COV-2 EN EL SECTOR TURÍSTIC

Albergs

Allotjaments Rurals

Càmpings

Camps de Golf

Guies de Turisme

Hotels i apartament turístics

Museus

Restaurants

Agències de viatges

Balnearis

Oficines d'Informació Turística

Turisme Actiu y Ecoturisme

Centres de Busseig

Sector Nàutic

*Aclariments navegació d'esbarjo Fases 0 - 1

*Activitats Subaquatiques Fase 2

Guia de Platjes Segures Comunitat Valenciana


AJUDES

Vos facilitem a continuació, la informació sobre línies d'ajuda dirigides al sector turístic amb la finalitat de pal·liar les dificultats financeres que ocasiona la situació d'aquesta crisi sanitària.

PLAN RESISTIR

AJUDES AL SECTOR DE L'HOSTALERIA

PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA I SOCIAL RECUPEREM XÀBIA

PLA HOPE - Buscador d'ajudes

El Consell aprueba ajudas directes per a persones treballadores autònoms, pymes i entitats organitzadores de festivals musicals. Com sol·licitar-les?: http://www.turismecv.com/como-solicitar-las-ayudas-al-turismo-por-covid19/

DECRET 48/2020, de 17 d’abril, del Consell, d’aprovació de les bases reguladores i de concessió directa d’ajudes urgents a persones treballadores en règim autònom, i xicotetes i mitjanes empreses del sector turístic afectades per la crisi de la Covid-19.

Nova línia d'ajudes de l'Ivace dirigida a les empreses que han invertit per a adaptar-se a la crisi de la COVID-19

Confecomerç: recopilació d'ajudes

Es reprén la tramitació de les ajudes 2020 per a empreses i entitats locals suspesa pel decret d'estat d'alarma.

BO VIATGE CV : Com funciona el Bo Viatge CV

 

FORMACIÓ ONLINE

Des de diverses institucions oficials i associacions turístiques s'està duent a terme un programa de formació online a través de webinars dirigit a totes les empreses, autònoms i professionals turístics que ajudarà a gestionar aquests moments tan complicats.

Webinars Turisme Comunitat Valenciana: Nous reptes en turisme després de la Covid-19. Programa de CDT i Invat·tur a través del programa Creaturisme.

Webinars duts a terme en CDT y Creaturisme: Canal de youtube de GVATurisme.

Recursos formación instituciones y empresas propuestas Creaturisme: recopilació de recursos formatius organitzats per altres institucions i/o empreses.

Webinars Hosteltur: conferències d'actualitat per part d'experts del sector turístic.

Cambra d'Alacant: institució oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d'Alacant que ofereix tota una sèrie de serveis per a millorar els recursos de les empreses en diferents àrees d'activitat.

AprendeDeTurismoplataforma de formació online especialitzada en el sector turístic.

AhoraTurismo: formació gratuïta per a professionals de la mà d'experts en el sector.

 

QUÈ HAURIEM DE FER?

Guia d'actuació en allotjaments turístics de la Comunitat Valenciana davant la detecció de clients amb símptomes compatibles amb la COVID-19, la confirmació del cas i l'actuació respecte als seus contactes.

Presentació Projecte Nacional d'Especificacions Tècniques i Segell de Garantia per a la Prevenció del COVID-19

Guia de propostes d'actuació presentada per Biosphere

 

Altres Notícies

oct

22

2020

BO VIATGE COMUNITAT VALENCIANA

Pots sol·licitar el teu Bo Viatge CV en la web www.bonoviajecv.gva.es a partir del 20 d'octubre a les 12h. Per a emplenar la sol·licitud has de tindre signatura electrònica (en cas de no di...

x