www.xabia.org
sep

10

2019

I Festival de Fotografia "Ojos Rojos"

Xàbia estrenarà el mes de setembre un nou festival de caràcter cultural. En aquesta ocasió se centra en la fotografia espanyola i llatinoamericana i arriba de la mà de la prestigiosa revista de fotografia d'autor Ojos Rojos – de la qual pren el nom- i està organitzada per l'Associació Artèria Urbana.

Segons expliquen els impulsors, Mike Steel i Mili Sánchez, el festival pretén conjuminar la qualitat dels fotògrafs que han participat en la revista i donar major visibilitat a la fotografia que es fa en Espanya i Llatinoamèrica. Naix amb vocació de convertir-se en un esdeveniment de referència per a la fotografia i la cultura tant al nostre país com als països llatinoamericans i tindre una periodicitat anual.


Esperen que siga un fòrum perquè aficionats i professionals de la fotografia estiguen en contacte i coneguen de primera mà el procés creatiu de fotògrafs de renom, descobrisquen nous talents i visions fresques de noves generacions. També servir de pont entre els dos continents a través de les nostres mirades i actualitzar la cultura visual llatina.
El Festival inclourà exposicions en les millors sales del municipi, conferències, taules redones, tallers i espais de networking on s'abordarà les tendències actuals en fotografia llatina, els àmbits de l'ensenyament del llenguatge visual i diversos temes relacionats amb aquest mitjà.
En aquesta trobada participaran fotògrafs de referència nacional i internacional compartint experiències amb fotògrafs i fotoclubs locals, així com assistència de participació ciutadana.

Exposicions

Hi haurà un total de catorze exposicions que serviran per a vertebrar el recorregut del Festival. Aquest itinerari tindrà el seu principal nucli a Xàbia, però també s'estendrà a altres localitats de la Marina Alta com Pedreguer, Gata de Gorgos i Dénia.

Participants

Fotògrafs de diferents àmbits, amb mirades pròpies i diversos punts de vista  formaran part d'aquesta primera edició. Des de la fotografia històrica  de Tina Modotti i algunes imatges de la col·lecció de la Fundació Railowsky; la fotografia documental de Tuca Vieira, Jordi Cervera o Mike Steel; les imatges de carrer de Luis Baylón; el poètic i oníric que presenten Pilar García Merino o Pierre Yves Marzin; el social, que a través del mètode "fotovoz", aporta Paco Sanz; l'esperpent crític del Col·lectiu 8; la correspondència visual que van mantindre durant un any els fotògrafs Francisco Catalá i José Melero; abstracció i medi ambient en el treball de Pepe Sart; la tridimensionalidad i la mixtura de disciplines que ens porta Carolina Cebriá amb els seus retrats volumètrics i el "apropicionismo" descarat d'Eugenio Vizuete que, com no, donarà motiu a un interessant debat.


Durant la duració del Festival, tindran lloc multitud d'activitats que, o bé complementen les exposicions o la taula redona entorn del "apropicionismo", que té el seu punt de partida en l'exposició d'Eugenio Vizuete, o bé són ofertes perquè els assistents al festival coneguen mètodes per a millorar les seues fotografies o aprendre tècniques noves. En aquest cas, es pot aprendre les tècniques innovadores del Telèfon intel·ligent (tots l'utilitzem però no sabem traure-li el major partit a aquesta eina) o les tècniques històriques de la fotografia estenopéica (amb els tallers de les "Fotolateras", tant per a xiquets com per a adults) on s'ensenyara als assistents al taller com fer fotos amb una llanda de café. Durant el Festival es podrà conéixer de la mà de Paco Sanz la tècnica "Fotovoz", que posa en mans de persones alienes al món de la fotografia una cambra per a poder contar en primera persona la seua vida i circumstàncies. Hi haurà xarrades sobre la importància del "Fotolibro" en el segle XXI, sobre la fotografia de carrer, i dels seus cada vegada majors impediments per a dur-se a terme. El Festival també se submergirà de ple en el món del Rock & Roll amb Liberto Peiró i els fotògrafs que conformen el Col·lectiu 8, que parlaran de com es treballa dins d'un col·lectiu. Finalment també hi haurà un mercat ambulant fotogràfic en el qual el públic podrà conéixer de primera mà les obres dels autors.

 

Descàrregues

Altres Notícies

sep

10

2019

VIII Riurau Film Festival

460 curtmetratges s'han presentat en aquesta huitena edició del festival, més que cap altre any, amb participació internacional de gran qualitat i curts de 21 països. En total, els cur...

jun

13

2019

Regulació Cova Tallada

Esta regulació té com a objectiu preservar la conservació dels valors mediambientals, paisatgistics i patrimonials i disminuir els riscos d'accident. Durant el període indicat, el nombre màx...

x